Дейностите на LIFE проекта се изпълняват от Изпълнителна агенция по горите

...
Дейностите на LIFE проекта се изпълняват от Изпълнителна агенция по горите
Коментари Харесай

България със стабилна популация на малкия креслив орел

Дейностите на LIFE проекта се извършват от Изпълнителна организация по горите в партньорство с Българското сдружение за отбрана на птиците, Югоизточно и Североизточно държавни предприятия.

 

Цифрите от направения мониторинг подреждат страната ни на едно от първите места на страните с най-вече двойки и дефинират нейното значимо място освен за миграционния път на типа, само че и за гнезденето на популацията, разясняват от организацията.

 

Горските специалисти са безапелационни, че причина за резултатите е положителното положение и стопанисване на горите в изследваните зони в Североизточна и Югоизточна България, където се извършва плана.

 

Специалистите споделиха напредъка по дейностите като забавни резултати бяха показани в резултат на поставените предаватели на типа. От началото на плана са сложени 12 проследяващи устройства като 7 от тях и сега са дейни. Проследяването на миграциите на маркираните птици са база за резултати, заключения и разбор, който не е юридически до в този момент на Балканите, разясняват специалистите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР